1 GÜNDE 8 KADIN KATLEDİLDİ

Son 24 saatte Türkiye'de 8 kadın cinayeti işlendi. Öldürülen kadınlar ayrılmak üzere oldukları ve ayrıldıkları erkekler tarafından katledildiler.

Gündem 28.02.2024 13:46:00 0
1 GÜNDE 8 KADIN KATLEDİLDİ

Türkiye'de, son 24 saatte 8 kadın daha birlikte oldukları ya da boşanma aşamasındaki erkekler tarafından öldürüldü. Adıyaman, Bursa, Sakarya, Erzurum, Denizli ve İstanbul'dan  8 kadın katledildi,

Katledilen kadınların isimleri şu şekilde; 

*İstanbul Pendik’te yaşayan Sevilay Karlı, 5 ay önce boşandığı Ümit Karlı tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Ümit Karlı gözaltına alındı.

*İstanbul Çekmeköy’de Emine Ülkü Araz adlı kadın evli olduğu erkek tarafından öldürüldü.
*Sakarya’nın Akyazı ilçesinde Ali Rıza Aslan, boşanma aşamasında olduğu Hatun Ekrem Aslan’ı silahla vurarak öldürdü.
*İzmir’de Özlem Çankaya ayrı yaşadığı erkek tarafından öldürüldü.
*Bursa’da Murat Demir, geçen yıl boşandığı 2 çocuk annesi Tuba Ateşci’yi, tabancayla vurarak öldürdü.
*Adıyaman Samsat’ta Kasım A., evli olduğu Tuğba A.’yı, bacanağı Abidin A. ve 9 yaşındaki Mustafa A.’yı tabancayla vurarak öldürdü.
*Denizli’de Afganistan uyruklu Nasım Gol Karımı isimli kadın, evinde öldürüldü. Evli olduğu Mohammed Esmail Habibi suç aletiyle yakalandı.
*Erzurum’da cezaevinden firar eden Şafak Saydam’ın silahla vurduğu Elif Saydam yaşam savaşını kaybetti

İstanbul Sözleşmesi yeniden imzalansın

İzmir Barosu yaşanan kadın katliamına karşı açıklamada bulundu. İstanbul Sözleşmesi'nin önemine dikkat çekilen açıklamada,"Bireyin en temel hakkı olan “yaşam hakkı”nı dahi sağlayamayan siyasi iradenin gündemi seçim iken, bizler bir gecede tek adamın keyfiliği ile çıkılan İstanbul Sözleşmesi’nin önemine bir kez daha vurgu yapmak zorunda kalıyoruz. Kadına yönelik şiddeti önlemede bütüncül politikalar geliştiremeyen siyasi irade, şiddeti soruşturma ve kovuşturmada da etkisiz kalınca katillerin cesaret bulduğunu bir kez daha haykırıyoruz. 
İzmir Barosu olarak kadına yönelik şiddetin son bulması, İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden imzalanması ve 6284 sayılı Kanun’un etkin biçimde uygulanmasını sağlamak üzere var gücümüzle çalışmaya devam edeceğimizi kamuoyuyla bir kez daha paylaşıyor; yitirdiğimiz kadınların anıları önünde saygıyla eğiliyoruz." denildi.


Anahtar Kelimeler: GÜNDE KADIN KATLEDİLDİ
Pazartesi 23.8 ° / 11.7 °
Salı 22.6 ° / 8.9 °
Çarşamba 24 ° / 12.4 °