ALIAGA DA KORAY AVCI RÜZGARI ESTI

Aliaga Belediyesi ile SOCAR Türkiye is birliginde, Poll Production organizasyonunda düzenlenen ‘Aliaga Sanat Günleri'nin 5.Haftasi geçtigimiz haftalarda oldugu gibi bu hafta da dopdolu sanat etkinlikleriyle geçti.

Kültür Sanat 1.08.2022 13:27:28 0
ALIAGA DA KORAY AVCI RÜZGARI ESTI

Aliaga Belediyesi ile SOCAR Türkiye is birliginde, Poll Production organizasyonunda düzenlenen ‘Aliaga Sanat Günleri’nin 5.Haftasi geçtigimiz haftalarda oldugu gibi bu hafta da dopdolu sanat etkinlikleriyle geçti. Koray Avci konserinden ‘Sen Makas’ isimli tiyatro gösterimine, mini konserlerden çocuk oyunlarina, sinema söleninden yogun istek üzerine ikinci kez sahnelenen ‘Rumuz Goncagül’e kadar birçok etkinlik sanatseverlerle bulustu.

Yogun ilgi gören ‘Aliaga Sanat Günleri’nin 5.Haftasi Aliagali gençlerin olusturdugu ‘Araf’ isimli müzik grubunun sanat sokaginda düzenledigi mini konserle basladi. Sakran meydanda ‘Umudunu Kaybetme’, Kent Park’ta ‘Ailecek Saskiniz’ isimli filmler izleyenlere sinema keyfi sundu. Ulas Bayam Açikhava Tiyatrosu’nda gösterime sunulan çocuklarin en sevdigi çizgi animasyon karakterlerinden ‘Niloya’ ise açikhava tiyatrosunu dolduran miniklere eglenceli saatler yasatti.


USTA OYUNCU MELEK BAYKAL: “ALIAGA ÇEVRESIYLE, KÜLTÜRÜYLE TAM BIR SANAT KENTI”

‘Aliaga Sanat Günleri’nin 5.Haftasi Melek Baykal, Bülent Seyran, Özgür Yetkinoglu, Cem Güler, Müge Kement ve Jess Molho gibi usta ve basarili oyuncularin rol aldigi ‘Sen Makas’ tiyatro gösterimi ile devam etti. Amerika’da ‘En Uzun Süreli Oynanan Oyun’ olarak Guinness Rekorlar Kitabi’na geçen gösterim yogun ilgi görürken Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, iki perde halinde sahnelenen interaktif komedi oyununu tiyatroseverlerle birlikte izledi. Tiyatrokare oyunculari oyun sonunda ayakta alkislanirken usta oyuncu Melek Baykal, Aliaga’nin çevresiyle, kültürüyle, sanatseverleriyle tam bir kültür sanat kenti oldugunu ifade etti. Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar ise, Aliaga Sanat Günleri’ne renk katan Tiyatrokare ekibine tesekkür etti.


ALIAGALILAR KORAY AVCI ILE COSTU

‘Aliaga Sanat Günleri’nin Yaz Konserleri kapsaminda Avci Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alani’nda sahne alan ünlü sanatçi Koray Avci, hayranlarina unutulmaz bir gece yasatti. Konser alanina motosikletle gelen Koray Avci, konserine ‘Adaletin bu mu dünya’ isimli sarkisiyla basladi. Konser alanina akin eden binlerce müziksever, ünlü sanatçinin seslendirdigi tüm sarkilara hep birlikte eslik etti. Konserin son bölümünde davet üzerine sahneye gelen Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, sevilen sanatçiya Aliagali üretici kadinlar tarafindan el emegi ile hazirlanan tarihi helvaci kilimi hediye etti.


BASKAN SERKAN ACAR: “ALIAGALILARIN GÖNLÜNE HOS GELDINIZ”

‘Aliaga Sanat Günleri’ne katilimlarindan dolayi Avci’ya tesekkür eden Baskan Serkan Acar, “Yilin 360 günü rüzgarli olan Aliagamizda siz bize yangin oldunuz biz de size rüzgar. Aliagalilar sevdi mi sevgi firtinasi estirir. O firtinayla da sevdiklerine toz kondurmaz. Sanata ve sanatçiya sahip çikan Aliagalilarin gönlüne hos geldiniz” dedi.


‘RUMUZ GONCAGÜL’ BIR KEZ DAHA AYAKTA ALKISLANDI

‘Aliaga Sanat Günleri’nin 5.Haftasi Aliaga Belediye Tiyatrosu (ALBET) oyunculari ile Aliaga Belediyesi Sanatevi (ASEV) Egitmenlerinin ayni sahneyi paylastiklari ‘Rumuz Goncagül’ isimli müzikal oyunla son buldu. Ilk sahnesini haziran ayinda ASEV yil sonu etkinlikleri kapsaminda yapan iki perdelik komedi oyunu yogun istek üzerine ikinci kez perde dedi. Türk tiyatrosunun önemli senaryo yazarlarindan Oktay Arayici’nin 1977 yilinda kaleme aldigi oyunun yönetmenligini ALBET Tiyatro Egitmeni Demet Bozkurt yapti. 23 kisilik oyuncu kadrosu ile 11 kisilik orkestra ekibinin yer aldigi gösterimde sahne alan ASEV Türk Sanat Müzigi Koro Sefi Baris Dogan sarkilariyla oyuna renk katti. Dans koreografileri ve sahne tasarimiyla da ilgi çeken oyunun sonunda oyuncular performanslariyla ayakta alkislandi.


Salı 22.6 ° / 8.9 °
Çarşamba 24 ° / 12.4 °
Perşembe 24.5 ° / 13.6 °