Baskan Kirgöz'den çocuklara anlamli armagan: Çocuk Haklari Parki

Kente kazandirdigi yeni sosyal yasam alanlariyla dikkatleri çeken Dikili Belediye Baskani Adil Kirgöz, çocuklari da unutmayarak kalici hizmetlerine bir yenisini daha ekledi.

Kültür Sanat 1.08.2022 12:37:05 0
Baskan Kirgöz

Kente kazandirdigi yeni sosyal yasam alanlariyla dikkatleri çeken Dikili Belediye Baskani Adil Kirgöz, çocuklari da unutmayarak kalici hizmetlerine bir yenisini daha ekledi.

Geçtigimiz yil ilk kadin heykeli ile Kadin Haklari Parki’ni Dikili’ye kazandiran Baskan Kirgöz, Gazipasa Mahallesi Sevgi Yolu’nun üst kisminda yapimi tamamlanan Çocuk Haklari Parki ile birlikte Atatürk ve çocuk heykel figürlerini çocuklar ile birlikte açti.


Belediye Meclis Üyeleri ile çok sayida vatandasin katildigi açilis programinda konusma yapan Baskan Kirgöz;  “3 sene önce seçimlerde bir kenti en çok yasayanlar çocuklar ve kadinlar demistik. Göreve geldigimiz günden itibaren tüm sosyal yasam alanlarini elden geçirdik ve yenilerini kentimize kazandirdik. Bu alanlarin hepsi günün her saati çocuklar ve kadinlar basta olmak üzere tüm hemsehrilerimizin güvenli ve konforlu kullanabilecekleri sekilde dizayn edildi. Bugün açilisini yapacagimiz Çocuk Haklari Parki’na modern oyun gruplari kurduk. Hep birlikte sahip çikalim, koruyalim.” dedi.


“ATA’mizin gösterdigi yolda ilerlemeye devam edecegiz.”

Çocuk Haklari’nin önemine deginen Baskan Kirgöz “Çocuk Haklari kanunen ve ahlaki olarak dünya üzerindeki tüm çocuklarin dogustan sahip oldugu; egitim, saglik, yasama gibi haklarin tanimlanmasi için kullanilan evrensel bir kavramdir ve Birlesmis Milletler Genel Kurulu tarafindan 20 Kasim 1989 tarihinde kabul edilmistir. Oysa, ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Birlesmis Milletler’in yapmis oldugu bu evrensel tanimlamadan 69 yil önce, 23 Nisan 1920’de Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atildigi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açmis ve bu önemli günü çocuklara armagan etmistir.


Ne mutlu bize ki; böyle bir liderimiz olmus, böyle bir önderimiz var. Ilke ve devrimlerinden sapmadan gösterdigi yolda ilerlemeye devam edecegiz. Bu anlamli olaylari sembolize etmek ve daha da içsellestirmek için bu güzel parkta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve çocuk heykel figürlerine yer verdik. Dikili’mize çok yakistigina inaniyorum” diyerek heykelin açilisini çocuklar ile birlikte gerçeklestirdi.

Çocuk Haklari Parki açilis programi kapsaminda yüz boyama, balon sisirme etkinliklerinin yani sira Dikili Belediyesi tarafindan hazirlanan hikaye kitabi dagitildi. 


Pazartesi 23.8 ° / 11.7 °
Salı 22.6 ° / 8.9 °
Çarşamba 24 ° / 12.4 °