Büyük Zaferin 100.Yili Aliaga'da Coskuyla Kutlandi

Aliaga Belediyesi, 30 Agustos Zafer Bayrami'nin 100. yil dönümünü fener alayi ve 40 bin kisinin akin ettigi Serdar Ortaç konseriyle kutladi.

Kültür Sanat 31.08.2022 11:23:17 0
Büyük Zaferin 100.Yili Aliaga

Aliaga Belediyesi, 30 Agustos Zafer Bayrami’nin 100. yil dönümünü fener alayi ve 40 bin kisinin akin ettigi Serdar Ortaç konseriyle kutladi. Zafer Bayrami’nin 100.yilini kutlamanin büyük onur ve gururunu yasadiklarini ifade eden Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, “Büyük zaferi bizlere yasatan, bu topraklari bizlere vatan yapan basta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere tüm sehitlerimizi ve gazilerimizi sükran, minnet ve saygiyla yad ediyorum” dedi.

Aliaga Belediyesi, kutlamalar öncesi kentin ana caddelerini Türk Bayraklari ve dev Atatürk posterleriyle donatirken büyük zaferin büyük coskusuna ortak olmak isteyen Aliagalilar fener alayi için Aliaga Alp Oguz Anadolu Lisesi yaninda toplandi. Bir araya gelen 7’den 77’ye binlerce Aliagali Türk Bayraklari, dev Atatürk posterleri ve mesaleler ile Avci Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanina yürüdü.


Binlerce Aliagalidan 100.Yil Zafer Yürüyüsü

Belediye bandosunun marslari esliginde gerçeklestirilen kortejde Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, belediye meclis üyeleri, sivil toplum temsilcileri, siyasi parti yöneticileri, taraftar gruplari ile binlerce Aliagali hep birlikte yürüdü. Korteje belediye zabitasi, emniyet görevlileri ile Aliaga Motosiklet ve Bisiklet Spor Kulübü üyeleri motor ve bisikletleriyle destek verdi. Yürüyüs esnasinda pencere ve balkonlara çikan vatandaslar 100.yil coskusuna alkis ve ellerindeki Türk Bayraklariyla ortak oldu. Atatürk Aniti önünde gerçeklestirilen zeybek gösterisi de izleyenlerin büyük begenisini topladi.


Bayrak ve Isik Sov Kutlamalara Renk Katti

Metrelerce uzayan kortejin Avci Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alani’na gelmesiyle birlikte Ay Yildizli Avci Ramadan köprüsü üzerindeki mesale gösterisi geceyi aydinlatarak görsel bir sölen olusturdu. Konser alanini dolduran 40 bin vatandasin bayrak sovu ve cep telefonlari ile yaptiklari isik sov kutlamalara renk katti.


Baskan Serkan Acar, “Bayramimiz Kutlu Olsun”

30 Agustos Zafer Bayrami’nin 100.yilini kutlamanin büyük onur ve gururunu yasadiklarini ifade eden Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, “Büyük zaferi bizlere yasatan, bu topraklari bizlere vatan yapan basta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere tüm sehitlerimizi ve gazilerimizi sükran, minnet ve saygiyla yad ediyorum. Onlar, canlariyla bu topraklari bizlere vatan yapti. Bizler de bir olarak, diri olarak çok çalisacagiz ve vatanimizi her alanda muasir medeniyetler seviyesinin üzerine çikaracagiz. Atamizin da dedigi gibi basariyi elde etmek için ihtiyacimiz olan kudret damarlarimizdaki asil kanda mevcuttur. Kutlamalara katilan herkese çok tesekkür ediyorum. Bayramimiz kutlu olsun” dedi.


Serdar Ortaç Aliagalilar Için Söyledi

Büyük zaferin 100. yil coskusu saatler 21.30’u gösterdiginde ünlü sanatçi Serdar Ortaç’in sahne almasiyla zirveye ulasti. ‘Aliaga Sanat Günleri’ yaz konserlerinin de finalini yapan Serdar Ortaç, dünden bugüne en güzel sarkilarini konser alanini dolduran 40 bin hayrani için söyledi. Konserin son bölümünde sahneye gelen Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, ünlü sanatçiya Aliagali üretici kadinlarin el emegi ile hazirlanan Helvaci kilimi hediye etti.


Salı 22.6 ° / 8.9 °
Çarşamba 24 ° / 12.4 °
Perşembe 24.5 ° / 13.6 °