Çandarli'yi Festival Coskusu Sardi

Dikili Belediyesi tarafindan düzenlenen Çandarli Kültür,Demokrasi ve Emek Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Kültür Sanat 8.08.2022 12:36:31 0
Çandarli

Dikili Belediyesi tarafindan düzenlenen Çandarli Kültür,Demokrasi ve Emek Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Iki gün boyunca süren festival kapsaminda Savas Tercan Tiyatrosu'nun tahta bacak, palyaço, kukla, tiyatral animasyon gösterimi ve balon sisirme, yüz boyama etkinleri ile çocuklar eglenceli vakit geçirdiler. Dikili ve Çandarli'da yasayan kadinlarin el emeklerinin yer aldigi Yagcibedir Hali Dokuma, Çini, Seramik ve Islak Keçe sergisi yogun bir ilgi gördü.


Festivalde Gripin ve Aydilge rüzgari esti.

Çandarli Orhan Hassoy Stadyumu'nda gerçeklesen konserlerde ilk aksam pop rock müzigin sevilen gruplarindan Gripin sahne aldi. Festivalin son aksami popüler sarkilara imza atan Aydilge'nin konseriyle taçlandi. Özellikle gençlerin katilimi festival coskusuna ayri bir renk katti. 


Baskan Kirgöz’den Agustos-Eylül ayi etkinliklerine davet

Çandarli Kültür, Demokrasi ve Emek Festivali'nin çok güzel geçtigini belirten Dikili Belediye Baskani Adil Kirgöz "Agustos-Eylül ayi hem sportif hem kültürel açidan çok yogun geçecek.17-18-19 Agustos’ta Plaj Futbolu, 20,21 Agustos’ta Ayak Tenisi turnuvalarina ev sahipligi yapacagiz. 22-28 Agustos tarihlerinde 1. Dikili Kitap Günleri’ni, 30-31 Agustos ve 1 Eylül tarihlerinde Dikili Kültür, Demokrasi ve Emek Festivali’ni düzenleyecegiz. Bu yil 14 Eylül’de kentimizin isgalden kurtulusunun 100. yil dönümünü büyük bir coskuyla kutlayacagiz. 14-18 Eylül tarihlerinde U-19 Dünya Plaj Voleybolu Sampiyonasi’na ev sahipligi yaparak tüm dünyanin ilgisini Dikili’mize çekecegiz. Hepinizi davet ediyorum. Ilk etkinliklerimize Çandarli’mizda basladik. Katilimlariniz için hepinize tesekkür ediyorum. En güzel günlerde bulusmak dilegi ile.” dedi. 


Festivale Izmir Marsi Damga Vurdu.

Gençlerin coskusuna ortak olan Baskan Kirgöz, “Bütün ümidim gençliktedir diyen Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yürümeye kararlilikla devam edecegiz. Iste Atatürk Gençligi burada. Cumhuriyete sahip çikarak güzel ülkemizin gelecegini tayin edecek olan sizlersiniz. Sizleri çok seviyoruz ve sizlere çok güveniyoruz” diyerek gençler ile birlikte Izmir Marsi’ni söyledi.


Çarşamba 24 ° / 12.4 °
Perşembe 24.5 ° / 13.6 °
Cuma 31.5 ° / 17 °