Çigli Belediyesi'nden Kadinlara Saglikli Yasam Destegi

Çigli Belediyesi, Çiglili kadinlarin meme, kolon ve rahim agzi kanserine karsi önleyici testler yaptirmalari için Kanser Erken Teshis, Tarama ve Egitim Merkezi'ne (KETEM) götürüyor.

Sağlık 25.07.2022 14:00:17 0
Çigli Belediyesi

Çigli Belediyesi, Çiglili kadinlarin meme, kolon ve rahim agzi kanserine karsi önleyici testler yaptirmalari için Kanser Erken Teshis, Tarama ve Egitim Merkezi’ne (KETEM) götürüyor. 

Çigli Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Müdürlügü’nün organize ettigi uygulama kapsaminda Çigli’de ikamet eden kadinlar ücretsiz olarak meme, kolon ve rahim agzi kanser tetkikleri yaptirabiliyor. Smear, mamografi ve kolon kanseri taramasi yaptirmak isteyen kadinlar haftanin iki günü otobüsler ile KETEM’e götürülüyor, gerekli islemler yapildiktan sonra tekrar Çigli’ye getiriliyor. Uygulama kapsaminda yaptirilan smear testi için 30 yas, mamografi için 40 yas, kolon kanseri taramasi için de 50 yas siniri bulunuyor. Çigli Belediyesi’nin bu hizmetinden yararlanmak isteyen kadinlar 0232 935 55 35 (45 00) numarali hatti arayarak randevu olusturabiliyor. 

Baskan Gümrükçü: “Erken teshis önemli”

Erken teshisin kanser ile mücadelede hayati öneme sahip oldugunu vurgulayan Çigli Belediye Baskani Utku Gümrükçü, “Kadinlarin belirli bir yastan sonra kanser tarama testlerini aksatmadan yaptirmasi gerekiyor. Çigli Belediyesi olarak, bu konuda kadinlara destek olmak için bir uygulama baslattik. Test yaptirmak isteyen kadinlari KETEM’e götürüp getirecegiz. Saglikli bir gelecek için tüm kadinlari bu hizmetimizden yararlanmaya davet ediyorum” diye konustu. 


Salı 22.6 ° / 8.9 °
Çarşamba 24 ° / 12.4 °
Perşembe 24.5 ° / 13.6 °