DIKILI'DE ÖGRENCILERINI TACIZ EDEN ÖGRETMENE HAPIS CEZASI

Izmir'in Dikili ilçesi, Çandarli Mahallesi'nde 8 ögrenciyi taciz eden ögretmen E.S.'nin yargilandigi davada mahkeme rekor ceza verdi. Istismarla suçlanan ögretmen, 8 çocuk için ayri ayri cezalandirildi.

Güncel 21.04.2022 09:59:20 0
DIKILI

2019 yilinin Kasim ayinda yasanan olayda, Dikili ilçesine bagli Çandarli Mahallesi’nde  bulunan bir okulda  8 kiz ögrencinin ögretmenleri E.S. tarafindan  taciz edildikleri iddia edildi. Yargiya  tasinan davada karar durusmasi 19 nisan günü Bergama Agir Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Durusmada ailelere Bergama Veli-Der, Egitim-Sen Dikili ve Bergama temsilcilikleriyle Bergama Demokrasi Platformu üyeleri destek verdi.

Durusmayi takip eden Egitim-Sen Genel Merkez Hukuk Sekreteri Arzunur Simsek ile Av. Birgül Degirmenci’nin, davaya müdahil olma talepleri ise mahkeme heyeti tarafindan kabul edilmedi.

“49 YIL CEZA ALDI”

Durusmaya katilmayan  E.S: nin avukatlari ise SEGBIS (Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi)üzerinden durusmaya katildilar. Magdur ailelerin avukatlari durusma salonunda hazir bulundu. Görülen davada Veli-Der’den edinilen bilgiye göre mahkeme heyeti, sanik E.S.’nin 12 yas alti magdur çocuklarin her biri için 7 yil 9 ay 22 gün, 12 yas üstü magdur çocuklarin her biri için ise 4 yil 8 ay 7 gün olmak üzere toplamda 49 yil ceza almasina karar verdi.

Durusma sonra  Egitim-Sen Dikili Temsilciligi basin açiklamasi yapti. yapilan basin açiklamasini Egitim-Sen Dikili Temsilciligi  Kadin Sekreteri Ezgi Yalçinkaya yapti. Yalçinkaya yaptigi açiklamada; “Davadan tutuklama karari çikti. Mahkeme istismari ve sarkintiligi kabul ederek her bir magdur için ayri ayri hapis cezasi verdi. Suçu isleyen sanigin ögretmenlik sifatini kullanarak bu suçu islemis olmasi mesleki itibarimizi degersizlestirmis ve zedelemistir. Ayrica çocuk haklari sözlesmesine ve Egitim-Sen tüzügüne göre çocuk haklarini korumak temel görevimiz oldugu için de davayi takip ettik. Bu nedenlerle davaya katilim talebimizin reddedilmesine dair süreci de taraf olarak takip edecegiz. Sendikamiz kadinlarin ve çocuklarin haklarina yönelik her türlü müdahaleye karsi kararlilikla mücadelesini sürdürecek, cinsel istismar suçlarinin olaganlastirilmasina izin vermeyecektir” sözlerine yer verdi.


Salı 22.6 ° / 8.9 °
Çarşamba 24 ° / 12.4 °
Perşembe 24.5 ° / 13.6 °