DISK EMEKLI SEN'DEN ENGELLILER HAFTASI AÇIKLAMASI

DISK Emekli-Sen " Engelli yurttaslarin mücadelelerinde ve hak arayislarinda ayni saftayiz"

Güncel 13.05.2022 11:57:30 0
DISK EMEKLI SEN


DISK Emekli Sen Engelliler haftasi dolayisiyla yazili basin açiklamasi yayinladi. Sendika yayinladigi mesajda, 10-16 Mayis Engelliler Haftasi'nin sig kutlama ve göstermelik geçit törenlerin  haftasi olmadigini, engellilerin hayatin her alaninda esit haklara sahip olacagi güne kadar, erisilebilirligin oldugu hiçbir yerde engelin söz konusu olmayacagini anlatma ve hak mücadelesini büyütme haftasi oldugunun  altini çizerek, asagidaki açiklamalari kamuoyunun dikkatine sundu;

Basina ve Kamuoyuna

10-16 Mayis Engelliler Haftasi sig kampanyalar ve göstermelik geçit törenleri haftasi degil; dünya nüfusunun yüzde 15’ini olusturan engellilerin ülkemizde kâgit üstünde kalan haklarinin gerçekten teslim edilmesi gerektigini haykirma haftasidir. Türkiye halki bugün esi benzeri görülmemis bu ekonomik kriz döneminde yasam mücadelesi verirken 10 milyonu askin engelli yurttas için içinden geçtigimiz dönem katlanilmaz ve içinden çikilamayacak bir hal almaktadir.

10-16 Mayis Engelliler Haftasi, engellilerin siyasetçiler tarafindan seçim dönemleri disinda hatirlandigi belki de tek haftadir. Oysa engelli yurttaslar okulda, isyerinde, sokakta; egitimden ulasima, çalisma yasamindan kamusal alanlara hayatin her alaninda esit haklara sahiptir ve haklarinin taninmasi gerekmektedir. 

10-16 Mayis Engelliler Haftasi bir kutlama haftasi degil; engellilerin hayatin her alaninda esit haklara sahip olacagi güne kadar, erisilebilirligin oldugu hiçbir yerde engelin söz konusu olmayacagini anlatma ve hak mücadelesini büyütme haftasidir; diger bütün haftalarda oldugu gibi!

Nitekim, engelliler hak mücadelelerini hayatin her alaninda sürdürmekte; sorunlarini öteleyen ve bir popülizm araci haline getiren iktidara ve siyasetçilere karsi, ayrimci, ötekilestirici ve damgalayici uygulama ve muamelelere karsi örgütlü mücadelelerini büyütmektedir. Bizler, DISK Emekli-Sen olarak engelli haklari mücadelesinin kendi mücadelemizden; demokrasi ve sinif mücadelesinden bagimsiz bir mücadele olmadigini biliyoruz. Engelli yurttaslarin hem hak mücadelelerinin ve hem de bu haklara erisim mücadelelerinin biz emeklilerin de mücadelemizin bir parçasi oldugunu belirtiyoruz.

10-16 Mayis Engelliler Haftasi’nin kutlama degil hak savunuculugu haftasi oldugunun bilincinde; engelli yurttaslarin mücadelelerinde ve hak arayislarinda onlarla omuz omuza oldugumuzu haykiriyoruz! 

Engelli yurttaslarin mücadelelerinde ve hak arayislarinda ayni saftayiz. 

Yasasin dayanisma!

Yasasin insana onuruna yarasir bir yasam mücadelesi!





Salı 22.6 ° / 8.9 °
Çarşamba 24 ° / 12.4 °
Perşembe 24.5 ° / 13.6 °