DOKUZ EYLÜL'DEN BARINMA SEFERBERLIGI

Ögrencilerin barinma ihtiyacini karsilamak için seferberlik baslatan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), bünyesindeki yurtlarda hazirliklarini tamamladi, yeni yurtlar için de kollari sivadi. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, "Ülkemizi emanet edecegimiz,

Güncel 3.10.2021 16:40:02 0
DOKUZ EYLÜL

Izmir’in dört bir yaninda; 10 enstitü, 17 fakülte, 3 yüksekokul, 1 konservatuar, 6 meslek yüksekokulu ve 70 bine yakin ögrencisi bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), ögrencilerinin barinma ihtiyaçlari için seferberlik baslatti. Bünyesinde bulunan yurtlarda tüm hazirliklarini tamamlayan Dokuz Eylül Üniversitesi, yeni yurtlarin yapimi için de çalismalarini hizlandirdi. Yurt kapasitesini ve standartlarini her geçen gün artiran Dokuz Eylül Üniversitesi’nde okuyan ögrenciler için saglikli, güvenli, konforlu ve egitim hayatlarina odaklanacaklari alanlar olusturuldu.

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, yaklasik iki yildir süren pandemi dönemi nedeniyle ögrencilerin barinma ihtiyaçlari konusunda taleplerinin arttigini ifade ederek, “Üniversitemiz bünyesinde hizmet veren ve kiymetli ögrencilerimizin her türlü ihtiyacini karsiladigimiz yurtlarimizda standartlarimizi her geçen gün artiriyoruz. Saglik, Kültür ve Spor Daire Baskanligimiz, Yapi Isleri ve Teknik Daire Baskanligimiz ile Idari ve Mali Isler Daire Baskanligimizin yogun bir sekilde yürüttükleri çalismalarla bünyemizde bulunan yurtlarimizi yeni akademik yila hazir hale getirdik. Yurt olmayan yerlerde misafirhane hizmeti baslattik. Izmir’in her kösesinde bilimsel arastirma ve yüksekögretim görevini sürdüren üniversitemize bagli yurtlarimizi hazirlarken yerel yönetimlerimiz de yanimizda oldu. Bergama Ögrenci Yurdu’ndaki tadilatlarin tamamlamasinda destek olan Bergama Belediyesi’ne, Kiraz’daki Veteriner Fakültemizdeki ögrencilerimiz için yer tahsis eden Kiraz Belediyesi’ne ve kiymetli evlatlarimizin barinma ihtiyaçlarinin karsilanmasinda emegi geçen tüm kurum ve kuruluslara tesekkür ediyoruz. Ögrencilerimizin yogun talepte bulundugu bu dönemde onlarin da beklentilerini göz önünde bulundurarak yurtlarimizi hazir hale getirdik” dedi. 


ÇABAMIZ ÖGRENCILERIMIZ IÇIN

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin yeni yurtlar yapmak için de yogun çaba harcadigini söyleyen Rektör Hotar, “Bir yandan var olan yurtlarimizi yenilerken diger yandan da Güzel Izmir’imize ve üniversitemize yeni yurtlar kazandirmak için çalismalarimizi sürdürüyoruz. Torbali Meslek Yüksek Okulu ögrencilerimiz için üniversitemiz arazisi içinde yapacagimiz 300 yatakli yurt insaatina kisa bir süre sonra baslamayi planliyoruz. Degerli bagisçilarimizin destekleriyle Selçuk’taki Efes Meslek Yüksekokulu’nun hemen yanindaki alanda yurt yapmak için gün sayiyoruz. Kiraz ilçemize de yurt kazandirmak için gerekli adimlar atiliyor.  Ülkemizi emanet edecegimiz, Dokuz Eylül Üniversitesi ismini gururla temsil edecek gençlerimizin egitim-ögretim hayatlari boyunca yanlarinda olmayi sürdürecegiz. Kiymetli ögrencilerimize güvenli, huzurlu ve konforlu bir hayat sunarak sadece egitimlerine odaklanmalarini saglamaya çaba gösteriyoruz. Gelecege yön veren üniversitemizde ögrenim gören tüm evlatlarimiza yeni akademik yilda basarilar diliyor, milletimiz adina onlardan beklentimizin büyük oldugunu bilmelerini istiyoruz” dedi.  


BUCA’DA HAZIRLIKLAR TAMAM

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Buca Tinaztepe Kampüsü’nde yer alan kiz-erkek ögrenci yurdunda tüm hazirliklar tamamlandi. Dis cephesi boyanan binanin çati yalitimi da bitirildi. Odalarin tek tek elden geçirildigi yurtta; asansörler, yangin merdivenleri, kütüphane, yemekhane ve tüm ortak kullanim alanlarinda sürdürülen hummali çalismalar tamamlandi. Buca Egitim Fakültesi’nde yer alan kiz yurdundaki iki binada ise güçlendirme çalismalari devam ediyor. Iki bloktan olusan yurttaki çalismalar 2021 yili sonuna kadar bitirilecek. 

Buca Tinaztepe'de Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan yapilacak yurt için de süreç devam ediyor. 3 bin ögrenciye hizmet verecek yurt için Buca Belediyesi tarafindan Izmir Büyüksehir Belediyesi'ne 2020 yilinda gönderilen yazi ile imar plani degisikligi yapilmasi bekleniyor. 


BERGAMA’DA TADILAT BITTI

DEÜ Bergama Ögrenci Yurdu’nda Bergama Belediyesi’nin destekleriyle gerçeklestirilen tadilat islemleri tamamlandi. Dis cephesi boyanan, kapi ve pencereleri yenilenen yurtta; ahsap yüzeyler elden geçirildi, banyo ve mutfaklarda gerekli düzenlemeler yapildi. DEÜ Bergama Meslek Yüksek Okulu ögrencilerinin kaldigi yurdun yemekhanesi de ögrencilerin istekleri ve pandemi kosullarina uygun olarak hazirlandi. 


SEFERIHISAR’DA SEFERBERLIK

Seferihisar’da yer alan DEÜ Necat Hepkon Spor Bilimleri Fakültesi’nde okuyan ögrencilerin barinma sorunu yasamamasi için iki ayri misafirhane olusturuldu. DEÜ Fevziye Hepkon Spor Bilimleri ve Sporcu Sagligi Uygulama ve Arastirma Merkezi binasinda olusturulan misafirhane kiz ögrencilere hizmet verecek. Erkek ögrenciler ise DEÜ Seferihisar Ögrenci Egitim ve Dinleme Tesisleri’nde kalabilecek. 


TORBALI’DA SIRA INSAATA GELDI

Sanayi kenti Torbali’da yer alan ve üniversite-sanayi isbirligi çerçevesinde ilgili sektörlerin talebi dogrultusunda yetistirdigi insan kaynagi ile ülkemizin kalkinmasina önemli hizmetler sunan DEÜ Torbali Meslek Yüksek Okulu ögrencileri için yurt yapimina en kisa sürede baslanacak. Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Torbali’da bulunan 70 dönümlük arazisinin içinde insa edilecek yurdun 2023 yili sonuna kadar bitirilmesi planlaniyor. 150’si kiz, 150’si erkek olmak üzere toplam 300 yatakli olarak planlanan yurtla birlikte Torbali MYO ögrencileri, üniversite hayatlari boyunca güvenli ve konforlu hayata kavusacak. 


SELÇUK'TA PROTOKOL HEYECANI

Türkiye'ye hizmet sektöründe ihtiyaç duydugu nitelikli is gücünü kazandiran DEÜ Efes Meslek Yüksekokulu’nun yanindaki arazi, yurt yapilmasi için Dokuz Eylül Üniversitesi'ne bagislandi. Söz konusu arazi için önümüzdeki günlerde bagisçilarla protokol imzalanmasi planlanirken;  yurt insasi için de ilk adimin atilmasi hedefleniyor.


KIRAZ’A DA YURT GELIYOR

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Kiraz’da kurdugu Izmir’in ilk Veteriner Fakültesi’nde okuyan ögrencilerin barinma ihtiyacini karsilamak için yerel dinamiklerin destekleriyle hizlica aksiyon alindi. Kiraz Belediyesi’nin ayirmis oldugu otele 20, Kiraz Ögretmenevi’ne ise 32 ögrenci yerlestirildi. Önümüzdeki dönemde Kiraz Yenimahalle'de Hazineye ait olan ve Dokuz Eylül Üniversitesi'ne tahsis edilen alanda Gençlik ve Spor Bakanligi Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlügü tarafindan yapilacak 250 kisilik yurt için ise arazinin Izmir Gençlik ve Spor Il Müdürlügüne ön tahsisi tamamlandi. Kiraz Belediyesi Eylül Ayi Meclisi'nde 250 kisilik yurt için onay alinirken imar plan degisikligi is ve islemlerinin bitmesi bekleniyor.



Salı 22.6 ° / 8.9 °
Çarşamba 24 ° / 12.4 °
Perşembe 24.5 ° / 13.6 °