Dünya Rüzgâr Sörf Sampiyonasi için geri sayim basladi!

Baskan Oran, "Söz verdigimiz gibi Uluslararasi sörf yarislarini Alaçati'ya geri getirdik!”

Kültür Sanat 5.08.2022 11:19:16 0
Dünya Rüzgâr Sörf Sampiyonasi için geri sayim basladi!

Çesme Belediyesi ev sahipliginde gerçeklestirilecek MEDICANA 2022 IFCA, JYM Slalom Dünya Sampiyonasi için geri sayim basladi. Yarislar 14-21 Agustos tarihleri arasinda ION Club Alaçati’da gerçeklestirilecek. Baskan Oran, “Söz verdigimiz gibi Uluslararasi sörf yarislarini Alaçati’ya geri getirdik. 17 farkli ülkeden 100’ün üzerinde sporcuyu agirlayacagiz. Dünya Sampiyonasina ev sahipligi yapmaktan büyük mutluluk duyacagiz” dedi.

Çesme Belediyesi, Turkey Windsurf Training (TWT) ve Trio Shipping tarafindan Medicana Saglik Grubu ana sponsorlugunda organize edilen, IFCA yönetiminde ve gözetiminde gerçeklestirilecek bu yarista, IFCA yetkilileri ve Türkiye Yelken Federasyonu'na bagli hakemler görev alacak. IFCA (International Funboard Class Association) 1985 yilinda kurulan, dünya ve kita sampiyonluklari düzenleme yetkisine sahip bir sinif kurulusu. IFCA kuruldugu yildan bu yana, koydugu kurallarla, rüzgâr sörfünün gelismesini, adil sartlarda yarisilmasini ve her yastan yarisçilarin katilimiyla herkesin ögrenebilecegi, gelisebilecegi ve tecrübe kazanabilecegi yaris ortamlari yaratilmasini sagliyor.

IFCA’nin resmî web sitesinden (www.ifcaclass.com ) 07 Agustos’a kadar kayitlarin açik olacagi sampiyonaya su ana kadar 17 farkli ülkeden 100’un üzerinde sporcu kayit yaptirdi.

“Ev sahipligi yapmaktan büyük mutluluk duyacagiz”

Göreve gelmeden önce Alaçati’ya sörfü yeniden getireceginin sözünü veren

Çesme Belediye Baskani M. Ekrem Oran, “Göreve geldigimiz günden bu yana Windsurf yarislarini yeniden hayata geçirdik. 2019 yilinda düzenlenen Avrupa Sampiyonasi’nin ardindan, geçtigimiz yil milli takimin belirlendigi, Türkiye Sampiyonasini gerçeklestirdik. Yine geçtigimiz yil Vakkorama Watersports Championship yarislarini yaptik.

En son 2013 yilinda gerçeklestirilen IFCA Dünya Sampiyonasini 9 yilin ardindan bu sene yeniden Alaçati’da yapmanin hakli gururunu yasiyoruz.  Söz verdigimiz gibi; Uluslararasi sörf yarislarini Alaçati’ya yeniden getirdik. Bu yil düzenlenecek olan MEDICANA 2022 IFCA Dünya Sampiyonasina ev sahipligi yapmaktan büyük mutluluk duyacagiz. Türkiye Yelken Federasyonu’na ve yönetimine katkilari için tesekkür ederim. Tüm sporcularimiza da simdiden basarilar diliyorum” diye konustu.

En iyi rüzgâr sörfçüleri yarisacak

Çesme Belediyesi ev sahipliginde ve büyük destekleriyle gerçeklesecek sampiyonada, ayrica Trio Shipping, Çesmealti Windsurf Kulübu, Isuzu D-Max, Kurukahveci Mehmet Efendi, Schneider Elektrik, Megapol Group, Manastir Otel Alaçati, Latin Reklam, Surf Garden Cafe, Port Ladera Otel, Karnaval Radyo gibi markalar ve ayrica Turkiye Turizm, Tanitim ve Gelistirme Ajansi da yarisa destek veren isimler arasinda bulunuyor.

14 Agustos tarihinde ION Club Alaçati’da tüm yarisçilarin toplanmasinin ardindan gün sonu yapilacak açilis ile baslayacak Sampiyona, 15 – 20 Agustos tarihleri arasinda her gün gerçeklesecek, dünyanin en iyi rüzgâr sörfçülerinin rekabetine sahne olacak heyecan dolu yarislarla ve gün içi etkinliklerle devam edecek.

‘Blue Panda’ isimli yelkenli de eslik edecek

Ayrica açilis günü olan 14 Agustos’ta, WWF’e ait ‘Blue Panda’ isimli yelkenli tekne plastik atiksiz bir dünyaya dikkat çekmek için çiktigi Akdeniz turuna bu sampiyonayi da dahil ederek ION Club önüne demirleyecek ve yarisçilardan bir grup denizde yelkenliyi karsilayarak renkli görüntüler verecekler. Yarisa ait güncel bilgiler ve tüm görseller TWT instagram hesabindan (@turkeywindsurftraining) ve IFCA web sayfasindan yaris boyunca takip edilebilecek.

20 Agustos aksami kupalarin sahiplerini bulmasiyla sonlanacak olan Sampiyona, yarisçilarla birlikte onlari desteklemeye gelen aileleri, arkadaslari, sporseverler, o tarihte Alaçati'da tatilini geçiren ve böyle bir organizasyona taniklik etmek isteyen tüm seyircileri agirliyor olacak.          


Çarşamba 24 ° / 12.4 °
Perşembe 24.5 ° / 13.6 °