FOÇA'DA BÜYÜK ZAFER KUTLAMALARI!

FOÇA'DA BÜYÜK ZAFERIN 99. YIL DÖNÜMÜ COSKUYLA KUTLANDI

Güncel 30.08.2021 14:08:42 0
FOÇA

Kurtulus Savasimizin en büyük destanlarindan Büyük Taarruz’un  30 Agustos 1922'de zaferle sonuçlanmasinin 99’yildönümü Izmir’in Foça Ilçesi’nde coskuyla kutlandi.  Her yastan çok sayida vatandas Zafer Bayrami kutlamalarina katilarak coskuya ortak oldu.

Foça  Cumhuriyet Meydani’ndaki Atatürk Aniti önünde düzenlenen ilk törene Foça Kaymakami Ali Çetin, Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutani ve Garnizon Komutani Vekili Tugamiral Serhat Sözbir, Belediye Baskani Fatih Gürbüz, Cumhuriyet Bassavcisi Mehmet Halis Kara, siyasi partilerin ilçe baskanlari, bazi belediye meclis üyeleri, Sivil Toplum Kuruluslari(STK) temsilcileri, garnizonda görevli askerler ile vatandaslar katildi. Tören öncesi Foça Jandarma Komando Okulu Bandosu marslar çaldi. Kaymakamlik, Türk Silahli Kuvvetleri ve Belediye Baskanligi adina Atatürk Aniti’na çelenk sunumlari yapildi. Ardindan saygi durusunda bulunuldu, Istiklal Marsi okundu. 

Deniz Yüzbasi Tarik Ilkan Taskent günün anlam ve önemine iliskin konusmasina “Bugün yüce milletimizin tarih sahnesinde varolusundan bugüne kadar onu yok etmeye çalisan zihniyetin, tarihte esine az rastlanir bir kahramanlikla maglup edildigi 30 Agustos Zaferinin 99.yildönümünü kutlamanin gurur ve heyecani içerisindeyiz” diyerek basladi.   Tarik Ilkan Taskent; “Türk Ulusunun Kurtulus dastaninin son asamasi olan 30 Agustos Zaferi asil Türk Ulusuyla, kahraman Türk Ordusunun ebedi Baskomutan Mustafa Kemal Atatürk ‘ün önderliginde ulusal birlik ve beraberlik ruhu içerisinde birbirlerine kenetlenerek sürdürdügü topyekün bir varolus mücadelesinin sonucudur. Akil ve bilimin rehberliginde milli egemenlik ve tam bagimsizlik esasina dayanan Atatürkçü Düsünce Sistemi bugüne kadar oldugu gibi gelecekte de Türk Silahli Kuvvetlerine yolu gösteren isik olmaya devam edecektir. Gücünü ulusumuzun sonsuz sevgi ve desteginden alan Türk Silahli Kuvvetleri  dün oldugu gibi bugünde ulusunun emrinde Türkiye Cumhuriyetinin bekasina, bölünmez bütünlügüne yönelecek her türlü tehdidi ortadan kaldirmak azim ve kararliligi içindedir. Bize bu zaferi kazandiran basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan ve ulusu için bir an bile tereddüt etmeden hayatini feda eden aziz sehitlerimizi rahmet, minnet ve sükranla anar, kahraman gazilerimize ve yüce Türk Milleti’ne sükranlarimizi sunariz. 30 Agustos Zaferimizin 99.yili kutlu olsun” dedi.   

Törenin ardindan Kaymakamlik protokol makamindaki tebrigata katildi.  Kutlama programi saat 21.00’de düzenlenecek fener alayi, Demokrasi Meydani’nda 21.30’da halk oyunlari gösterileri ve Positive Live Project müzik grubunun konseriyle devam edecek.   


 


Salı 22.6 ° / 8.9 °
Çarşamba 24 ° / 12.4 °
Perşembe 24.5 ° / 13.6 °