IGC: 'MESLEKTASLARIMIZIN YANINDAYIZ'

Diyarbakir'da 8 gündür gözaltinda tutulan 20 gazeteciden 16'si hakkinda tutuklama karari verildi. Konu ile ilgili basin açiklamasi yapan Izmir Gazeteciler Cemiyeti (IGC), "Gazeteciler üzerindeki baski, tehdit ve sindirme politikalari hiz kesmeden

Güncel 16.06.2022 14:25:46 0
IGC:

Diyarbakir’da evlerine ve isyerlerine yapilan baskinlarla gözaltina alinan 20 gazeteciden 16’si sabaha karsi tutuklandi. Gazetecilerin tutuklanmasi ile ilgili Izmir Gazeteciler Cemiyeti basin açiklamasi yapti.

'HIZ KESMEDEN DEVAM EDIYOR'

Izmir Gazeteciler Cemiyeti konuya iliskin yaptigi açiklamada, "Gazeteciler üzerindeki baski, tehdit ve sindirme politikalari hiz kesmeden devam ediyor. Gün geçmiyor ki meslektaslarimiz yazdiklari, söyledikleri nedeniyle gözaltina alinmasin, tutuklanmasin! Bu durum artik ne yazik ki bir Türkiye klasigi haline geldi. Son olarak Diyarbakir’da 8 gündür gözaltinda olan gazetecilerden 16’si hakkinda tutuklama karari verildi. Izmir’de de Arti Gerçek yazari Inci Hekimoglu sosyal medya paylasimlari nedeniyle göz altina alindi. Siyasal iktidar halkin tarafsiz, objektif haber alma hakki için görevlerini yapmaya çalisan, fikir ve ifade özgürlügünün hak olduguna inanan gazeteciler üzerindeki baskilara artik son vermelidir. Herkes bilmedir ki; çikartilmaya çalisilan sansür yasasi da uyguladiklari sindirme politikalari da sonuç vermeyecektir. Gazeteciler bedel ödeme pahasina görevlerini yapmaya devam edecek. Tutuklanan ve gözaltina alinan meslektaslarimizin yanlarinda oldugumuzu ve destekledigimizi bir kez daha tekrarliyoruz. Bagimsiz gazetecilik için mücadele etmeye devam ediyoruz" ifadelerini kullandi. 




Salı 22.6 ° / 8.9 °
Çarşamba 24 ° / 12.4 °
Perşembe 24.5 ° / 13.6 °