IZMIR'DE TRAFIK KAZASI REKORU: 30 GÜNDE BIN 75 KAZA

Izmir'de en fazla trafik kazasinin meydana geldigi ay 2021 Eylül ayi oldu.

Güncel 3.10.2021 14:53:32 0
IZMIR

Radyo Trafik Haber Merkezi’ne ulasan bilgilere göre 30 günde bin 75 trafik kazasi yasandi. Bu kazalardan 151’i yaralanmali, 14’ü ölümlü olarak kayitlara geçti.

Araç sayisinin bir buçuk milyonun üzerine çikmasinin yani sira okullarin da açilmasi, Izmir’deki trafik kazalarinda ciddi bir artisa neden oldu. Eylül ayi, simdiye kadar en çok kazanin meydana geldigi ay oldu. 30 gün boyunca meydana gelen bin 75 kazadan 910’u hasarli, 151’i yaralanmali, 14’ü ise ölümlü olarak raporlandi. 

14 ÖLÜMLÜ KAZADAN 4’ÜNDE MOTOSIKLETLILER HAYATINI KAYBETTI

2021 Eylül ayi içerisinde meydana gelen 14 ölümlü kazadan 4’ünde motosiklet sürücüleri hayatini kaybetti. 151 yaralanmali kazanin 40’ina da motosikletliler karisti. Ölümlü kazalarin 3’ünde ise yayalar yasamini yitirdi. 

‘KAZA KARA NOKTALARINDA DEGISIKLIK YOK: ALT GEÇIT VE KÖPRÜLER

Geride biraktigimiz ay olan bin 75 trafik kazasinin ardindan bazi bölgeler yine “kaza kara noktasi” olarak dikkati çekti. Gaziemir Akçay Caddesi üzerinde bulunan ESBAS Alt Geçidi ve çevresi 47 kaza ile en çok trafik kazasinin meydana gelen bölge oldu. 99 kaza haberinin verildigi Akçay Caddesi’nde Gaziemir Alt Geçidi’nde ise 24 olumsuzluk yasandi. Çevre yollari da yine kazalarin sikça yasandigi bölgelerdi. Izmir sehir merkezini çevreleyen ve ücretsiz geçislerin oldugu yollarda 181 trafik kazasina sahit olundu. Geçtigimiz aylara oranla azalis gözlense de Pinarbasi Kavsagi 24 kaza ile çevre yollari üzerinde en fazla kazanin yasandigi bölge olarak ön plana çikti. Bayrakli Tünelleri’nde 22, Otogar Kavsagi civarinda ise 11 trafik kazasi rapor edildi. 

ARTERLERDEKI KAZA KARA NOKTALARI

Çevre yollari ve Akçay Caddesi’nin ardindan Anadolu Caddesi (75), Ankara Caddesi (60), Yesildere Caddesi (58) ve Mürselpasa Bulvari (47) siklikla kaza yasanan bölgelerdi. 20 kaza ile Ankara Caddesi üzerindeki EGEMAK Köprüsü, 17 kaza ile Yesildere Caddesi üzerindeki Tepecik Köprüsü, 15 kaza ile DGM Köprüsü, 14 kaza ile Hilal Köprüsü, 12 kaza ile Su Kemerleri bölgesi Izmir’in kaza kara noktalari olarak ön palana çikti. 


KAZALARIN OLUSUM SEKILLERI

Radyo Trafik Izmir haber merkezine Eylül ayi içinde ulasan kaza bilgilerinden 83’ü zincirleme kazalardi, 13’ünde yaralananlar oldu. Kavsak noktalari basta olmak üzere 34 kazanin kör nokta kazasi olmasi, büyük araçlara dikkat edilmedigi gerçegini bir kez daha gözler önüne serdi. Alinan bilgilere göre, 49 trafik kazasina ise belediye otobüsleri karisti.

ARTERLERDE ARIZA YAPAN ARAÇ SAYISI TRAFIK KAZALARINDAN AZ

Trafik yogunluguna neden olan unsurlarin basinda araç arizalari geliyor. Özellikle mesai baslangiç ve bitis saatlerinde meydana gelen araç arizalari uzun kuyruklarin olusmasina neden oluyor. Radyo Trafik Izmir’e Eylül ayi içinde arterlerde trafigi etkileyen bin 60 ariza bilgisi ulasti. 

ÜCRETSIZ ÇEKICI HIZMETI ARAÇLARIN KALDIRILMA SÜRESINI DÜSÜRÜYOR

Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin 2020 yilinin Eylül ayinda baslattigi ücretsiz çekici hizmeti, trafigin yogun oldugu arterlerde devam ediyor. Geçtigimiz ay, özellikle trafigin yogun oldugu saatlerde 135 arizali araç ortalama 21 dakikada, 9 kazali araç da ortalama 46 dakikada bulundugu konumdan kaldirildi. Ayrica 104 arizali, maddi hasarli kazaya karisan 42, yaralanmali kazaya karisan bir olmak üzere toplamda 147 araca müdahale edildi.





Salı 22.6 ° / 8.9 °
Çarşamba 24 ° / 12.4 °
Perşembe 24.5 ° / 13.6 °