Karsiyakali çocuklara ücretsiz dis sagligi hizmeti

Karsiyaka Belediyesi tarafindan Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nin zemin katinda kurulan ‘Çocuk Agiz ve Dis Sagligi Merkezi' bir yillik süreçte yaklasik 650 çocuga hizmet verdi.

Sağlık 27.07.2022 10:18:18 0
Karsiyakali çocuklara ücretsiz dis sagligi hizmeti

Yüzlerce çocuk dis sagligi taramasindan geçirildi

Karsiyaka Belediyesi tarafindan Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nin zemin katinda kurulan ‘Çocuk Agiz ve Dis Sagligi Merkezi’ bir yillik süreçte yaklasik 650 çocuga hizmet verdi. Baskan Tugay, ailelere çagrida bulunarak “6-12 yas arasi tüm çocuklarimizi agiz ve dis sagligi taramasi için merkezimize bekliyoruz” dedi. 

Karsiyaka Belediyesi’nin saglik alaninda hayata geçirdigi en önemli projelerden biri olan Çocuk Agiz ve Dis Sagligi Merkezi, geçtigimiz yildan bu yana 6-12 yas araligindaki çocuklara ücretsiz hizmet veriyor. Ilk etapta çocuklari agiz ve dis sagligi taramasindan geçirme hedefiyle yola çikan merkezden bugüne kadar 650’ye yakin çocuk yararlandi. Muayeneleri yapilan çocuklar, teshisleri dogrultusunda devlet ya da üniversite hastanelerine yönlendirildi. Merkeze gelen tüm çocuklara firçalama egitimi de verildi. Hem çocuklar hem de aileler, agiz ve dis sagligi konusunda bilinçlendirildi. 


SAGLIKLI NESILLER 

Temel hedeflerinin, Karsiyaka’da yasayan 6-12 yas araligindaki tüm çocuklari agiz ve dis sagligi taramasindan geçirmek oldugunu ifade eden Belediye Baskani Dr. Cemil Tugay “Çocukluk çaginda agiz ve dis sagligi konusundaki bilincin artirilmasi için çalismalar yapilmasina ihtiyaç var. Biz Karsiyaka Belediyesi olarak kurdugumuz merkezle bunu saglamayi amaçladik. Merkezimizde taramalar yapiliyor; problemli görülen çocuklara önerilerde bulunuluyor, egitimler veriliyor, tedavi yönlendirmeleri yapiliyor ve takipleri saglaniyor. Hedefledigimiz yas grubundaki çocuklarin hepsini agiz ve dis sagligi taramasindan geçirmek istiyoruz. Merkezimizin kapilari 6 - 12 yas araligindaki tüm Karsiyakali çocuklarimiza açik” diye konustu.  

Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nin zemin katinda bulunan Çocuk Agiz ve Dis Sagligi Merkezi’ne hafta içi mesai saatlerinde 0232 361 51 39 numarali telefondan ulasilabiliyor. Okul ve kres gibi kurumlar merkezden toplu olarak randevu alabilirken, vatandaslar çocuklari için bireysel olarak da basvurabiliyor. 



Salı 22.6 ° / 8.9 °
Çarşamba 24 ° / 12.4 °
Perşembe 24.5 ° / 13.6 °