KİLİSE SALDIRGANLARI YAKALANDI

İstanbul Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'ne pazar ayini gününde düzenlenen saldırıda bir kişi yaşamını yitirdi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2 saldırganın yakalandığını duyurdu.

Gündem 29.01.2024 11:28:00 0
KİLİSE SALDIRGANLARI YAKALANDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul’un Sarıyer ilçesindeki Santa Maria Kilisesi’nde dün bir kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırının iki failinin de yakalandığını duyurdu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile asayiş ve ilçe emniyet ekipleri, Büyükdere Mahallesi'ndeki Santa Maria Kilisesi'nde ayin sırasında yapılan silahlı saldırının şüphelilerinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatmıştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yakalanan zanlıların yabancı uyruklu olduğunu ve DAEŞ'li olduklarını değerlendirdiklerini belirtti.
Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Bu sabah Sarıyer Santa Maria Kilisesi'nde pazar ayini sırasında Tuncer Cihan isimli vatandaşımızın ölümüne neden olan 2 katil zanlısı yakalanmıştır. Failleri tespit edip yakalayan İstanbul Emniyetimizi ve kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Hayatını kaybeden vatandaşımızın ailesine ve yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum."


Anahtar Kelimeler: KİLİSE SALDIRGANLARI YAKALANDI
Pazar 22.7 ° / 9.2 °
Pazartesi 23.8 ° / 11.7 °
Salı 22.6 ° / 8.9 °