KINIK, SUCAHLI KAVUN FESTIVALI'NE EV SAHIPLIGI YAPTI

Izmir'in Kinik ilçesi yeni bir festivale daha ev sahipligi yapti. Binlerce kisi ,Kinik Belediyesi Sucahli Kavun Festivali'nde bir araya geldi.

Kültür Sanat 31.08.2022 11:15:13 0
KINIK, SUCAHLI KAVUN FESTIVALI

Izmir'in Kinik ilçesi yeni bir festivale daha ev sahipligi yapti. Binlerce kisi ,Kinik Belediyesi Sucahli Kavun Festivali'nde bir araya geldi.

Bu yil ilki gerçeklestirilen Sucahli Kavun festivaline  basta Kinik  olmak üzere çevre Il ve Ilçelerden yogun katilim oldu. Festivale gelen binlerce kisi hem meshur Sucahli kavununun lezzetini denedi  hem de doyasiya eglendi.

Festival çesitli etkinliklere de sahne oldu. Eylem Asena Aslan'nin sunuculugunda gerçeklestirilen kavun festivali , Kinik Sucahli Köy Camisinde okunan mevlit ile basladi. Sucahli meydaninda verilen köy hayri ile devam eden festivalde Mehteran konseri, Halk oyunlari, Yarismalar ve Meshur Sucahli kavununun tanitimi yapildi.


Festivale Kinik çevre il ve ilçelerden çok sayida bisiklet kulübü de katildi . Kinik Belediye Baskani Dr. Sadik Dogruer,festival alanina giriste bisiklet kulübü üyelerine bisikletiyle eslik etti ardindan hatira fotografi çektirdi. Kavun festivalinin  tadini ise en çok çikaran yine çocuklar oldu. Oyun parkurunda ziplayan çocuklar palyoçalar ile eglenceye doydu.

Festivalde kavundan olusan birbirinden farkli  lezzetler,  vatandaslarin begenisini kazandi. Kavundan yapilan 12 çesit reçel ve kavunlu makarna soslari ilgi odagi oldu. Kavun tasima yarismasi ve kavun yeme yarismasi ise izleyenlere keyifli anlar yasatti.


Turgay Basyayla'nin sahne aldigi  konser ile gecenin sonuna gelinen festivalde doyasiya eglenildi.

Kinik Belediyesi'nin ev sahipliginde düzenlenen festivale Ak Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Ak Parti Izmir Milletvekili Hamza Dag, Izmir Il Müftüsü Salih Sezik, Kinik Kaymakami Abdurrahman Çelebi, Ilçe Baskanlari, Daire amirleri , Basin Mensuplari ve vatandaslar katildi.


Festivalde konusan Kinik Belediye Baskani Dr. Sadik Dogruer, Kavun festivalinin çikis hikayesini anlatti. Baskan Dogruer, " Sucahli ve Bakirçay kavununun tadi ve kokusu çok iyi biz de Kinik Belediyesi ve Kinik Ilçe Tarim Müdürlügü olarak Cografi isarete basvurduk daha sonra baktik ki biz tanittikça ilgi artti. Kavun üreticisini memnun edecek bir fiyat aldi üreticimiz de alninin terinin karsiligini aldi. Ilkini yaptik ama insallah ileriki yillarda festivalimizin 10'uncusunu 20'ncisini de yapariz" dedi


Festivale katilan Ak Parti Genel Baskan Yardimcisi Hamza Dag ise konusmasinda Kinik Sucahli halki ve kavun üreticisine Sucahli Kavununun cografi isaret almasi için her türlü destegi gösterecekleri müjdesini verdi .


Salı 22.6 ° / 8.9 °
Çarşamba 24 ° / 12.4 °
Perşembe 24.5 ° / 13.6 °