Menemen uluslararasi çömlek festivali'ne hazirlaniyor

Menemen Belediyesi'nin Ekim ayinda ilkini gerçeklestirecegi Uluslararasi Menemen Çömlek Festivali'nin hazirlik toplantisinda konusan Belediye Baskan Vekili Aydin Pehlivan, "Artik Menemen çömleginin dünyada söz sahibi olma vakti geldi.

Kültür Sanat 2.08.2022 11:26:38 0
Menemen uluslararasi çömlek festivali

Menemen Belediyesi’nin Ekim ayinda ilkini gerçeklestirecegi Uluslararasi Menemen Çömlek Festivali’nin hazirlik toplantisinda konusan Belediye Baskan Vekili Aydin Pehlivan, “Artik Menemen çömleginin dünyada söz sahibi olma vakti geldi. Essiz çömleklerimizi ve ustalarimizi dünyaya tanitacagiz” dedi. 

Menemen Belediyesi’nin 7-9 Ekim 2022 tarihleri arasinda planladigi Uluslararasi 1. Menemen Çömlek Festivali’nin hazirlik toplantisi Tepe Sosyal Tesisleri’nde düzenlendi. Menemen Belediye Baskan Vekili Aydin Pehlivan baskanliginda düzenlenen toplantiya, belediye baskan yardimcilari, birim müdürleri ve Menemen’deki çömlek ustalari katildi. Karsilikli fikir alisverisinin yapildigi toplantida, katilimcilara imaj ve içerik ile ilgili bir sunum gerçeklestirildi. 


Türkiye ve dünya üzerinde birçok ustayi bir araya getirecek Uluslararasi Çömlek Festivali’nin ilkini gerçeklestirecek olmanin heyecani içerisinde olduklarini belirten Menemen Belediye Baskan Vekili Aydin Pehlivan, toplantiya katilan tüm çömlek ustalarina tesekkür etti. Menemen’in çömlekçilik konusunda “essiz” isler çikardigina dikkat çeken Pehlivan, “Çömlegi ile meshur Menemenimizde hakli bir iddiamiz var. Geç kalinmis hamleleri yaparak Menemen çömlegini dünyaya tanitacagiz. Çömlegimizin dünya da söz sahibi olma vakti geldi. Yillardir yapila gelen ulusal ya da uluslararasi tüm çömlek festivallerinden daha etkileyici bir festivali hep birlikte gerçeklestirmeyi, Menemen var oldukça kusaktan kusaga gelistirilerek tasinmasini çok istiyoruz. Sorumlulugumuzun bilincinde ve ciddiyetindeyiz. Tüm hazirliklarimizin, heyecanimizin kaynaginda bu var.


Bu tür organizasyonlari basarili yapan, görkemli kilan sey, isin özü olan degerlerin tümünün bir araya getirilmesidir. Bu nedenle ilçemizin tüm degerlerini bu festivalde bir araya getirmeyi, bulusturmayi, kaynastirmayi çok önemsiyoruz. Ben, baskan yardimcilarim, mesai arkadaslarim, bilgisine güvendigim yol arkadaslarim, hepimiz bu büyük basariya katki koymak, bir parçasi olmak, sonunda “biz yaptik” diyebilmek için kollarimizi sivadik. Bu ortak hayali gerçeklestirmek için haziriz. Ilgi ve samimiyetiniz için her birinize ayri ayri tesekkür ediyorum. Bu birlikteligimizin, güçlenerek, geliserek devam etmesini ümit ediyorum. Bunun için elimden ne geliyorsa yapacagimi bilmenizi istiyorum” diye konustu. 


Çömlek Festivali’nin Menemen’in hak ettigi degeri kazandiracagina inancini dile getiren Menemen Çömlekçiler Dernegi Baskani Bilal Deniz de, “Buradaki amacimiz bu meslege yillarini veren ustalarimizin ve el emegi ürünlerin dünya ülkeleri tarafindan da görülmesi ve taninmasi. Sayenizde geç kalinmis bir festivali Menemen ilçemizde gerçeklestirecegiz. Ilçemize hayirli olmasini diliyorum” diye konustu.  


Salı 22.6 ° / 8.9 °
Çarşamba 24 ° / 12.4 °
Perşembe 24.5 ° / 13.6 °