MUZUN FAYDALARI NELERDIR?

Günde bir muz yemek hem sagliginizi korumaniza hem de kilo vermenize yardimci olur. Potasyum deposu olan muz, bagirsaklari çalistirir ve enerji verir. Muz, içerdigi yüksek lif ve düsük kalori sayesinde diyetleriniz için de ideal bir besin.

Sağlık 15.04.2022 15:47:30 0
MUZUN FAYDALARI NELERDIR?

Yaz gelirken kilo vermek isteyenler  kilo vermenin yollarini arastirmaya basladi. Diyet listenize muzu eklemek kilo vermenize yardimci olacaktir.

YESIL MUZLAR BAGIRSAKLARI ÇALISTIRIR VE ENERJI VERIR

Muz alirken daha tam olgunlasmamis yesile dönük ve sert olanlarini tercih ederseniz prebiyotik etkisinden de faydalanabilirsiniz. Tam olgunlasmamis muzlar daha yüksek prebiyotik etkiye sahip olmanin yani sira dirençli nisasta özelligi tasir. Bu sayede daha uzun süre tok tutar, insülin direncini tedavi eder ve bagirsaklarin düzgün çalismasini saglar. Günlük ihtiyaciniz olan enerjiyi saglamak konusunda oldukça basarili olan yesil muz, bir sonraki ögünde daha az yeme istegini duymaniza da yol açacaktir.

MUZLAR SIZI TOK TUTMAYA YARAYAN BIR LIF DEPOSUDUR

Genel algida diyet yaparken muz yenmemesi gerektigine dair yanlis bir düsünce bulunuyor. Ancak yapacaginiz dengeli bir diyette muz tüketmek aslinda kilo vermenize yardimci olur. Orta boy bir muz ortalama 3 gram lif içermektedir ve uzun süre boyunca tok hissetmenizi saglar. Muz tüketerek gün boyu tok kalabilir ve bu sekilde tükettiginiz kalori miktarini azaltirsiniz. Muzu yogurtla yada üzerine fistik ezmesi sürerek tüketebilirsiniz. 


KAN SEKERI SEVIYENIZI DÜZENLER

Muz, glikozun vücutta daha verimli islenmesini saglayarak insülin duyarliligini arttirir. Bu sayede insülin direnci sorunu üzerinde de olumlu etkileri bulunan muz, günlük olarak tüketildiginde kan sekeri seviyenizi olumlu yönde etkiler.

HEM DÜSÜK KALORILI HEM DE BESLEYICI

Orta boy bir yaklasik 100 kalori içermektedir. Günde bir adet muz tüketmek tok kalmaniza ve kan sekerinizi düzenlemenize yardimci olacak liflerle doludur. Bu sayede kilo vermek için tüketilebilecek en iyi besinlerin basinda gelen muzlar, B6 ve C vitamini, lif, magnezyum ve potasyum bakimindan oldukça zengindir. Ara ögün olarak tüketilecek bir muz günlük ihtiyaciniz olan kalori miktarinin ise sadece % 12'sine denk gelmektedir.

SISKINLIGI ÖNLEMEYE YARDIMCI

Saglikli bir diyette mutlaka tüketilmesi gereken bir besin olarak muz, lifler sayesinde siskinligin giderilmesine de yardimci olur. Islenmis seker yerine tercih edilecek mükemmel bir besin oldugu gibi bagirsak sagligini korumaya da yardimcidir.


Salı 22.6 ° / 8.9 °
Çarşamba 24 ° / 12.4 °
Perşembe 24.5 ° / 13.6 °