Narlidere Belediyesi'nden Sahipsiz Hayvanlara Sefkat Eli

Narlidere Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügü'ne bagli ekipler, ilçedeki sahipsiz hayvanlarin sagligini düzenli olarak takip ediyor.

Sağlık 20.07.2022 12:03:26 0
Narlidere Belediyesi

Narlidere Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügü’ne bagli ekipler, ilçedeki sahipsiz hayvanlarin sagligini düzenli olarak takip ediyor. Sahipsiz kedi ve köpeklerin muayeneleri gerçeklestirilirken, asilama ve kisirlastirmalari yapiliyor. Ayrica ekipler, tedavileri tamamlanan kedi ve köpekleri sahiplendirerek kalici yuva sahibi olmalarini da sagliyor. Tüm canlilarin yasam haklarinin esit oldugunu belirten Narlidere Belediye Baskani Ali Engin, “Ilçemizdeki tüm sahipsiz hayvanlarin bakimini sagliyoruz. Belediyemizin Veterinerlik Isleri Müdürlügü’ne bagli ekipler, sürekli olarak sahada geziyor. Düzenli olarak sahipsiz kedi ve köpeklerin asilama ve saglik islemlerini gerçeklestiriyor” dedi.  

Narlidere Belediyesi, sokakta yasayan sahipsiz hayvanlarin sagliklarini takip ediyor. Narlidere Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügü, 2. Inönü Mahallesi’nde bulunan hizmet binasindaki muayene odasi, tibbi ürün deposu, bekleme salonu ve kayit odasi, veteriner hekim odasi, laboratuvar, poliklinik, ameliyathane, kedi bakimevi ve 8 bölmeli geçici köpek bakimevi ile hizmet veriyor. Sahipsiz hayvanlarla ilgili yapilan islemler, Tarim ve Orman Bakanligi Hayvanlari Koruma Bilgi Sistemi (HAYBIS)’ne kaydedilirken ekipler, halki bilinçlendirmek adina brosür, afis ve pankartlar hazirlayarak, periyodik olarak dagitilmasini sagliyor. Sahipsiz hayvanlarin, kuduz asilama islemi sonrasi aylik raporlar Izmir Büyüksehir Belediyesi'ne ve Izmir Il Tarim Müdürlügü’ne gönderiliyor. 


DÜZENLI SAGLIK TARAMASI

Düzenli olarak sahipsiz tüm sahipsiz hayvanlarin konumlarini takip eden Narlidere Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügü’ne bagli ekipler, 1 Ocak-31 Aralik 2021 tarihleri arasinda ilçe sinirlari içerisindeki sahipsiz bin 462 hayvanin asilamasini gerçeklestirdi. 3 bin 581 adet parazit uygulamasi yapilirken bin 225 sahipsiz hayvan ise kisirlastirildi. 164 hayvani sahiplendiren Narlidere Belediyesi Veterinerlik Isleri Müdürlügü’ne bagli ekipler, bin 330 hayvana ise mikroçip uygulamasi gerçeklestirdi. 107 hayvana kulak küpesi takilirken, çesitli rahatsizliklar yasayan bin 64 adet sahipsiz kedi ve köpek ise muayene edildi. 

‘SOKAK HAYVANLARI BIZE EMANET’

Sokak hayvanlarinin rahat ve ferah bir yasam sürmesini istediklerini belirten Narlidere Belediye Baskani Ali Engin, “Tüm canlilarin yasam hakki esittir. Sahipsiz hayvanlara belediyemizin Veterinerlik Isleri Müdürlügü’ne bagli ekipler, gerekli islemleri gerçeklestiriyor. Onlarin sagliklarini düzenli olarak takip ediyoruz. Bunun yani sira Narlidere halkinin da sokak hayvanlarina sahip çikiyor olmasi çok sevindirici. Ilçemizde sokak hayvanlarina karsi büyük bir sevgi var” dedi. 



Salı 22.6 ° / 8.9 °
Çarşamba 24 ° / 12.4 °
Perşembe 24.5 ° / 13.6 °