SAÇ DÖKÜLMESINE DOGAL ÇÖZÜM

Mevsim geçislerinde saç dökülmesi probleminin görülme sikligi artiyor. Hormona sebepler, vitamin eksikligi, ani kilo kaybi ve mevsim geçisleri gibi faktörler saç dökülmesinin artisina neden olabiliyor.

Sağlık 17.05.2022 12:44:47 0
SAÇ DÖKÜLMESINE  DOGAL ÇÖZÜM

Uzmanlar, normal kosullarda günde 100 tel kadar saç dökülmesinin normal oldugunu belirtiyor ancak saç kaybinin olagan disi artmasi halinde bir hekime danisilmasini öneriyor. Saglikli saçin korunmasinda vitamin ve mineral dengesinin önemine deginen uzmanlar, özellikle B grubu vitaminlerinin beslenme rutinine dahil edilmesinin önemini vurguluyor.

BIOTIN TAKVIYESI ILE GELEN SAGLIKLI GÜZELLIK

Kesfedilmesinden 40 yil sonra "vitaminler" kategorisine alinan Biotin özellikle saç, tirnak ve cilt yapisina etki ederek hücre gelisimine katkida bulunuyor. "Güzellik vitamini" olarak da anilan Biotinin eksikliginde saç kaybi, tirnaklarda kirilma, saçin yavas uzamasi gibi durumlar gözlemlenebiliyor.  Biotin vitamini, normal enerji olusum metabolizmasina, normal saçin, normal mukozanin ve normal cildin korunmasina katkida bulunurken saç ve tirnak yapisinin güçlenmesini destekliyor.


DOGAL YAGLAR ILE SAÇ SAGLIGINIZI DESTEKLEYIN

Soguk sikim yöntemiyle elde edilen dogal yaglarla saçli deriye masaj uygulayarak saç sagliginizi desteklersiniz. Uzmanlar saç bakimi için özellikle badem yagi, susam yagi ve isirgan tohumu yaginin kullanilmasini öneriyor.

BADEM YAGI

Badem Yagi, içeriginde yer alan yüksek seviyelerdeki protein, omega-9 yag asitleri ve E vitamini içerigiyle saglikli yasam tutkunlari tarafindan tercih ediliyor.


Uzmanlar, badem yaginda bulunan etken maddelerin yeni saç olusumunu destekleyebilecegini belirtiyor. Yine dogal olarak içinde bulunan oleik asit ve linoleik asit ise saçlarin normal sagliginin korunmasina katkida bulunuyor.

SUSAM YAGI

Susam tohumlari ve susam yagi derideki kurulugun, dökülmenin ve kasintinin giderilmesini destekliyor.


Susam Yagi, içerdigi B-1 vitamini, kalsiyum, bakir, magnezyum ve çinko gibi besin türleri ise saç dökülmesinin kontrol altina alinmasina yardimci oluyor.

ISIRGAN TOHUMU YAGI

Isirgan Tohumu Yagi, içerdigi esansiyel çoklu doymamis yag asitlerinin etkisiyle saglikli saçin korunmasini destekliyor.


Isirgan Tohumu Yagi'nda yer alan yüksek orandaki Omega-3, C ve E vitaminleri saglikli saç olusumuna katki saglarken saç derisinin yenilenmesine yardimci oluyor.


Salı 22.6 ° / 8.9 °
Çarşamba 24 ° / 12.4 °
Perşembe 24.5 ° / 13.6 °