SOCAR VE EÇEV ÇOCUKLAR IÇIN ELELE!

Ege Çagdas Egitim Vakfi (EÇEV)'nin SOCAR Türkiye'nin destegiyle düzenledigi ‘2021 Yaz Okulu Oyun Tabanli Sürdürülebilirlik Atölyeleri' tamamlandi. Çevrimiçi olarak düzenlenen atölyelere katilan 50 ilkokul ögrencisi, BM Sürdürülebilir Kalkinma

Güncel 9.09.2021 15:24:24 0
SOCAR VE EÇEV ÇOCUKLAR IÇIN ELELE!

Çevre ve dogal kaynaklara duyarli sürdürülebilir üretimi, faaliyetlerinin odagina alan SOCAR Türkiye, sürdürülebilirlik konusunda farkindaligin artmasi ve gelecek kusaklarin bilinçlendirilmesi adina önemli bir çalismaya daha destek oldu. SOCAR Türkiye’nin katkilariyla Ege Çagdas Egitim Vakfi (EÇEV) tarafindan düzenlenen “Dünyanin Gelecegi Oyun Tabanli Sürdürülebilirlik Atölyesi” yogun geçen bir programla tamamlandi.

6 BASLIKTA 17 AMAÇ, OYUNLASTIRMA YÖNTEMIYLE ISLENDI

BM Sürdürülebilir Kalkinma Amaçlari’ni oyunlastirma yöntemiyle anlatarak çocuklara, çevresel, toplumsal ve ekonomik sorunlari anlama ve çözüm gelistirme bilincini asilamayi amaçlayan atölyeler çevrimiçi olarak düzenlendi. Iklim ve Ekosistem, Su¨rdu¨ru¨lebilir Sehir ve Topluluklar, Saglik ve Refah, Insan Odakli Yasam ve Nitelikli Egitim, Yoksullukla Mücadele, Gu¨venli ve Adil Bir Yasam basliklarindaki 17 Sürdürülebilir Kalkinma Amaçlari’nin çocuklara benimsetilmesine odaklanan atölyeler toplam 5 hafta sürdü. Atölyelere katilan çocuklar, konusma çemberleri olusturarak konu edilen sürdürülebilirlik basliklari hakkinda bilgi edinip kendi düsüncelerini ifade ettiler, çözüm önerilerini tartistilar. Ilkokul 2, 3 ve 4.sinif ögrencilerine yönelik olarak düzenlenen atölyelere katilan çocuklara sürdürülebilirlik egitimi katilim sertifikalari verildi. Programi tamamlayan çocuklara ayrica SOCAR Türkiye tarafindan ‘Dünyanin Gelecegi’ adli kutu oyunu da hediye edildi.   

“SÜRDÜRÜLEBILIRLIK BILINCINE DAHA ÇOK KATKI SUNMAK ISTIYORUZ”

Gerçeklestirilen atölye çalismalarini degerlendiren SOCAR Türkiye Iletisim ve Kamu Iliskileri Baskani Mikayil Yusifov, “Sürdürülebilirlik, insanligin gelecegi adina bugün tüm dünyanin odaklandigi temel konulardan biri. Sürdürülebilirlik bilincinin toplum genelinde yayginlasmasini ve bu konudaki farkindaligin artmasina katki sunmayi çok önemsiyoruz. Bu farkindaligi erken yaslarda kazanmanin önemli oldugu düsüncesiyle, sürdürülebilirlik kavramlarini dünyanin gelecegini emanet edecegimiz çocuklarimiza anlatmak istedik. Çocuklarimizin yeryüzünde yasamin bir parçasi olduklari bilincine erismeleri ve gezegenimizin geleceginde önemli sorumluluklari oldugunu kavramalari amaciyla Ege Çagdas Egitim Vakfi ile is birligi yaparak oyun tabanli atölye programlari düzenledik. Birlesmis Milletler Sürdürülebilir Kalkinma Amaçlari’ni çocuklara oyunlastirarak kavratmayi hedefleyen bu atölyelerin çocuklarimiz için basarili bir deneyimleme ve bilgilenme alani sunduguna inaniyoruz. Projeyi koordine eden EÇEV ve atölyeleri yürüten uzman egitimciler basta olmak üzere katkisi bulunan herkese tesekkürlerimi sunuyorum. Tüm insanlik adina daha parlak bir gelecek için bilgi ve deneyimlerini ortaya koyan, çözümler öneren, deger yaratan her olusumu desteklemeye, bu konuda elimizden gelen katkiyi sunmaya devam edecegiz.”


 


Salı 22.6 ° / 8.9 °
Çarşamba 24 ° / 12.4 °
Perşembe 24.5 ° / 13.6 °