STK'lar Filistinli Mülteciler Için Harekete Geçti

Lübnan'daki Filistinli mültecilerin hayat sartlarinin iyilestirilmesi amaci ile baslatilan "Filistin Kamplari Kalkinma ve Iyilestirme Kampanyasi"na Izmir'deki paydas STK'lar da destek verdi. Toplantiya ev sahipligi yapan MÜSIAD Izmir Baskani B

Gündem 19.01.2021 15:01:55 0
STK

Lübnan'da nüfuslari 500 bini asan ve tamamen disaridan gelen yardimlarla hayatlarini idame ettirebilen Filistinli mültecilerin bulundugu kamplara yönelik geçen ay Istanbul’da “Filistin Kamplari Acil Yardim Bekliyor” sloganiyla iyilestirme ve kalkinma projeleri baslatan sivil toplum kuruluslarina Izmir’deki paydas 11 STK destek verecek.

FILISTIN KAMPLARI ACIL YARDIM BEKLIYOR

Izmir’deki STK’larin temsilcilerinin katilimiyla Bilal Saygili Camii ve Külliyesi’nde düzenlenen toplanti, MÜSIAD Izmir Baskani Bilal Saygili’nin ev sahipliginde gerçeklestirildi. Toplanti hakkinda açiklama yapan Saygili, “Isgalci Israil’in saldirilari sonucunda topraklarindan koparilan ve halen zorla yerlerinden edilmeye devam eden Filistinli mülteci kardeslerimizin her zaman yaninda yer alacagiz. Izmir’deki sivil toplum kuruluslari olarak Lübnan’da yasayan Filistinli mülteci kardeslerimizin bulundugu kamplara yönelik iyilestirme ve kalkinma projelerine destek verecegiz. Filistinli kardeslerimizin sorunlarinin çözülmesi için üzerimize düsen tüm sorumluluklari halkimizin ve hayirseverlerimizin destegiyle yerine getirecegiz." açiklamasinda bulundu.

KAMPANYAYA DESTEKÇILERI

Toplantiya, kampanya destekçisi olan STK'lardan; MÜSIAD Izmir Subesi, IHH Insani Yardim Vakfi Izmir Subesi, Deniz Feneri Izmir Temsilciligi, Hayrat Yardim Dernegi Izmir Temsilciligi , HAK-IS Konfederasyonu Izmir Il Baskanligi, Ilim Yayma Cemiyeti Izmir Subesi, IMH Insan ve Medeniyet Hareketi Izmir Temsilciligi, Cihannüma Izmir Temsilciligi, Memur-Sen Izmir Temsilciligi, Hüdai Vakfi Izmir Temsilciligi, Diyanet Vakfi Izmir Subesi temsilcileri katildi. 

5 milyondan fazla Filistinli mültecinin, yillardir farkli ülkelerde, vatanlarindan uzakta kötü hayat kosullari altinda yasamlarini sürdürdügü vurgulanan toplantida, Lübnan’da birçok haktan mahrum olarak 12 kampta zorlu kosullarda yasamlarini sürdüren Filistinli mültecilerin yasadiklari sorunlarin çözülmesi için Izmirli paydas STK’lar olarak kampanyaya destek vereceklerini duyurdular.



Çarşamba 20.1 ° / 13.3 °
Perşembe 21 ° / 12.4 °
Cuma 22.2 ° / 11.7 °