Ukraynali ve Rus karikatüristler baris için Efes Selçuk'ta bulustu

Efes Selçuk'ta 1 Eylül Dünya Baris Günü sebebiyle Dünya Baris Günü Karikatür Sergisi açildi.

Kültür Sanat 3.09.2022 15:46:15 0
Ukraynali ve Rus karikatüristler baris için Efes Selçuk

Efes Selçuk’ta 1 Eylül Dünya Baris Günü sebebiyle Dünya Baris Günü Karikatür Sergisi açildi. 

 5 kita, 62 ülkeden 315 karikatüristin 990 eseriyle basvurdugu “Dünya Baris Günü Karikatür Sergisi” kapsaminda sergiye eserlerini göndererek katilim gösteren 102 sanatçinin baris ile ilgili karikatürleri Istasyon Meydani’nda sergilendi. 

Küratör Menekse Çam öncülügünde yapilan çagri ile barisa ilham veren karikatürleri bulusturan sergi yogun ilgi gördü. Sergi açilisinda bir konusma yapan Karikatürist Menekse Çam; “Dünyanin her yerinden sanatçilarin baris üzerine duygularina ve düsüncelerine taniklik ettik. Bir aydan kisa bir sürede 62 ülkeden 315 karikatüristten 990 eser bize ulasti.  Karikatür,  en zor zamanlarda, en karanlik zamanlarda bilinmeyeni, görünmeyeni farkindalik yaratmak amaciyla ortaya çikaran bir çesit sanat dalidir” dedi. 


Karikatürlerin ayni zamanda gelecege birakilacak önemli mesajlar oldugunu belirten Menekse Çam; “Karikatürler iletisim aracidir, protesto aracidir, Aktivist bir eylemdir. Bu sergi için Italya, Suudi Arabistan, Mogolistan, Myanmar, Ispanya ve Arjantin’in de aralarinda bulundugu 62 ülkeden 315 karikatürist çalismalarini bize gönderdi. Özellikle Rusya ve Ukrayna’dan gelen karikatürler bizi çok etkiledi” dedi. 

Efes Selçuk Belediye Baskani Filiz Ceritoglu Sengel,  Menekse Çam’in bir kadin olarak karikatür sanatina emek vermesinin çok kiymetli oldugunun altini çizerek; “Barisla ilgili bir seyler söylenmesi gereken bir dönemde bu sergiye adim atmis olmak bizim için çok degerli. Bu sergiye rekor bir katilim olmasinin sebebi Menekse Çam’in bir karikatürist olarak bu sergiye verdigi degerdir.  Baris hepimiz için, çocuklar için, gelecege güvenle bakabilmek için çok önemli” dedi.

Uluslararasi Dünya Baris Günü Karikatür Sergisi 5 Eylül’e kadar Istasyon Meydani’nda ziyarete açik kalacak. 


Salı 22.6 ° / 8.9 °
Çarşamba 24 ° / 12.4 °
Perşembe 24.5 ° / 13.6 °